h
30 november 2022

Jan Willem namens SP Woerden bij partijraad

Op 26 november ben ik namens de SP Woerden naar de partijraad geweest. Er is daar over
verschillende zaken gesproken en natuurlijk ook kritisch gekeken naar zaken die komen gaan.

Lees verder
23 oktober 2022

Nationaliseer onze Energie

Onder het motto Verlaag de Kosten – Nationaliseer onze Energie ging ook in Woerden de SP de straat op, om mensen de volkspetitie te laten tekenen. Op de dag dat de SP 50 jaar werd, 22 oktober 2022, werden mensen gevraagd om hun mening te geven over de rekening van de energie, en of het zinvol is om belastinggeld aan de elektriciteitsbedrijven te schenken, om zonder daar zeggenschap over terug te krijgen, zo onze energierekening te verlagen. Nog niet zo heel lang geleden was de elektriciteitsmaatschappij van ons, meestal van de provincie. Nu is het in buitenlandse handen, ofwel van beleggers, of, zoals bij Vattenval, in handen van de Zweedse staat. 

Lees verder
18 september 2022

SP Woerden bij Koopkracht Protest

Foto: Edo de Roo

Op 17 september 2022, de zaterdag voor Prinsjesdag, was het Koopkracht Protest van de SP in Den Haag. Vele SP leden waren met de bus of trein naar Den Haag gekomen, om enkele sprekers te horen, en een protestmars langs de hofvijver te lopen. Ook SP Woerden was aanwezig.

Lees verder

Campagne bijeenkomst 26 februari

Ook in lastige tijden zoals nu voeren we als SP campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ben je benieuwd wat jij kan doen in de laatste weken voor de verkiezingsdagen? Kom naar onze online bijeenkomst op vrijdag 26 februari!

Lees verder
8 september 2020

Zorgmedewerkers voeren actie

Woerden / Utrecht – Zorgmedewerkers voeren actie voor meer salaris, meer zeggenschap over de zorg die ze verlenen en meer collega’s om de werkdruk te verlagen.

Lees verder
24 augustus 2020

Meer waardering voor de zorg - SP Woerden op de markt

Zaterdag 22 augustus stonden we op de streekmarkt in Woerden, om aandacht te vragen voor meer waardering voor de zorg, meer dan alleen een applaus. De zorg verdient beter, vooral qua werkomstandigheden. Op 5 september houdt de SP een landelijke actie, en worden de opgehaalde handtekeningen aangeboden.

Lees verder
13 augustus 2020

SP in Woerden wil meer waardering voor de zorg

“Onze zorg verdient meer dan alleen applaus”. Dat is de titel van de petitie die de SP is gestart en die inmiddels al tienduizenden keren is ondertekend. In Woerden is de lokale SP-afdeling ook druk bezig om steun op te halen voor de petitie. Op 22 augustus staan ze op de streekmarkt. Ook hebben ze een kraam zodat 1,5 meter in acht genomen kan worden.

Lees verder
4 juni 2020

PERSBERICHT SP WOERDEN VERBOLGEN OVER ZETELROOF DE MOOIJ

Het bestuur van SP Woerden heeft met verbazing en onbegrip kennisgenomen van het plotselinge vertrek van SP fractieleider en raadslid Wilma de Mooij. Op 3 juni 2020 werd bekend dat SP raadslid Wilma de Mooij overstapt van de SP naar de Partij voor de Toekomst.

Lees verder
23 mei 2020

0 % huurverhoging = genoeg!

Foto: SP

SP Woerden roept woningcorporatie Groen West op om de huur niet te verhogen.  0% IS GENOEG. 1 juli gaan de huren weer omhoog, terwijl de helft van de huurders vorig jaar al moeite had om de huur te betalen. Huurders betalen nog steeds voor de vorige crisis en van velen lopen de inkomsten terug.
Ter info, hieronder de brief van SP Woerden aan de directeur-bestuurder van Groen West:

Lees verder
16 april 2020

Verzoek extra ondersteuning inwoners in het kader van coronacrisis

Foto: SP

De huidige crisis raakt veel mensen. Voor ondernemers worden er maatregelen getroffen en ook niet-ondernemers hebben extra ondersteuning nodig, zoals inwoners met een uitkering, een onzeker flex- of een 0-uren contract, payrol- , uitzend, oproep-, en invalkrachten. Deze mensen komen in de problemen als hun inkomsten voor een deel wegvallen of de vaste lasten groter worden ten gevolge van de corona crisis. Aan woonlasten, energie en zorgkosten wordt een groot deel van hun (toch al niet royale) inkomen besteed. Deze kosten zo laag mogelijk houden draagt direct bij aan hun bestaanszekerheid.

Lees verder

Pagina's