h

Afdelingsbestuur

Foto: Liesbeth Dinnissen Fotografie
WILMA DE MOOIJ, 
Voorzitter 
 “Samen gaan we voor een sociale toekomst”

Na jarenlang overwegen om politiek actief te worden heb ik in de zomer van 2014 de knoop door gehakt, nadat ik als voorzitter betrokken was bij een politieke commissie in Den Haag. Ik heb ervoor gekozen actief te worden bij de Socialistische Partij vanwege diens uitstekende analyses, programma en aansprekende werkwijze. De SP is een actieve partij, laat zien waar het voor staat en gaat voor een 100% sociale samenleving die de koek eerlijker verdeelt. Ook vind ik het een prachtig statement dat SP-ers hun vergoeding niet volledig in eigen zak steken. 
Het is mijn taak het overzicht te houden in de afdeling, de bestuurlijke overleggen voor te zitten, te netwerken en de zichtbaarheid van de afdeling te versterken. Uiteraard doe ik mee met acties en zet ik mij graag samen met de inwoners in om verbeteringen te realiseren. 


Foto: SP
DAVE DROS, Secretaris

 “Er tegen aan voor solidariteit”

Solidariteit, voor elkaar zorgen en mogen zijn wie je bent, zijn zaken die ik hoog in het vaandel heb staan. Ik vind dat hier in de politiek te weinig mee gedaan wordt. Omdat steeds meer zwaar bevochten sociale rechten en zekerheden werden afgebroken, besloot ik in 2008 lid te worden van de SP. Niet lang daarna ben ik actief geworden met een duidelijk doel: een socialer, vriendelijker Nederland. Om dit te bereiken begin ik bij mezelf, in mijn eigen buurt en in mijn eigen gemeente, in Woerden. 
In het bestuur doe ik het ledenbeheer en de financiën. Ook help ik graag met acties, soms door materialen te regelen, soms door mee de straat op te gaan, altijd met enthousiasme.


FLEUR VAN DEN BOGAARD, 
Bestuurslid, SP-hulpdienst.

"Woorden omzetten in daden"

De grootste aanleiding voor mij om politiek actief te worden was de strijd voor een Nationaal zorgfonds. Ik vind het onacceptabel dat mensen veel geld kwijt zijn onderzoeken bij ziekte. Renske Leijten verwees mij naar de SP afdeling in Woerden. Ook het Onderwijs wil ik in politiek Woerden sterker op de kaart zetten. Ik vind ik het niet goed dat kinderen in te volle klassen zitten. Je hoort tegenwoordig zoveel over dat kinderen overprikkelt zijn door het klimaat in de klassen. De digitale borden geven veel licht en warmte af. ADHD of andere afwijkingen zijn in de loop der jaren sterk toegenomen. Ik draag de jeugd in Woerden een warm hart toe. Ik ben al wat jaartjes actief in Snel en Polanen- Waterrijk. Ik zet mij sinds ik in Waterrijk woon in voor een trapveldje en dat valt niet mee om dat voor elkaar te krijgen. Ik hoop nu ook samen met de SP ervoor te knokken dat de woorden van de Gemeente Woerden worden omgezet in daden!

Mijn werk: Pedagogisch conciërge.  


Foto: SP Woerden
NEL HOETMER, 
Bestuurslid

"een betere sociale samenleving"

Ik wil mijn best doen om een betere, sociale samenleving achter te laten voor onze kinderen en kleinkinderen. In  2006 las ik 'Heel de mens'. Ik herkende zoveel dat ik mij direct als (actief) lid heb aangemeld. 
Er zijn vele onderwerpen die ik voor Woerden belangrijk vindt. Ik zou graag willen bereiken dat er in Woerden een sociaal woningbeleid komt. Meer betaalbare woningen voor jong en oud. Sociale woningbouw speciaal voor starters en 65+. Er wordt volgens mij te weinig gebouwd in dit opzicht. Maak in leegstaande kantoorgebouwen appartementen, betaalbaar voor jonge mensen en wat duurder voor middeninkomens.

U bent hier