h

Afdelingsbestuur

Foto: Wilma de Mooij

WILMA DE MOOIJ
Voorzitter 

 “Samen gaan we voor een sociale toekomst”

Na jarenlang overwegen om politiek actief te worden heb ik in de zomer van 2014 de knoop door gehakt, nadat ik als voorzitter betrokken was bij een politieke commissie in Den Haag. Ik heb ervoor gekozen actief te worden bij de Socialistische Partij vanwege diens uitstekende analyses, programma en aansprekende werkwijze. De SP is een actieve partij, laat zien waar het voor staat en gaat voor een 100% sociale samenleving die de koek eerlijker verdeelt. Ook vind ik het een prachtig statement dat SP-ers hun vergoeding niet volledig in eigen zak steken. 

Taken en verantwoordelijkheden
Het is mijn taak het overzicht te houden in de afdeling, de bestuurlijke overleggen voor te zitten, te netwerken en de zichtbaarheid van de afdeling te versterken. Uiteraard doe ik mee met acties en zet ik mij graag samen met de inwoners in om verbeteringen te realiseren. 


Dave Dros

DAVE DROS
Secretaris

 “Er tegen aan voor solidariteit”

Solidariteit, voor elkaar zorgen en mogen zijn wie je bent, zijn zaken die ik hoog in het vaandel heb staan. Ik vind dat hier in de politiek te weinig mee gedaan wordt. Omdat steeds meer zwaar bevochten sociale rechten en zekerheden werden afgebroken, besloot ik in 2008 lid te worden van de SP. Niet lang daarna ben ik actief geworden met een duidelijk doel: een socialer, vriendelijker Nederland. Om dit te bereiken begin ik bij mezelf, in mijn eigen buurt en in mijn eigen gemeente, in Woerden.

Taken en verantwoordelijkheden
In het bestuur doe ik het ledenbeheer en de financiën. Ook help ik graag met acties, soms door materialen te regelen, soms door mee de straat op te gaan, altijd met enthousiasme.


Edo de Roo - SP Woerden
EDO DE ROO 
Communicatie, woordvoerder
        
        "Een menswaardig bestaan voor iedereen"

Ik ben in 1994 lid geworden, toen de partij waar ik destijds op stemde opging in GroenLinks. Op het station Gouda kreeg ik vlak voor de verkiezingen een folder van de SP in mijn handen gedrukt, en dat sprak mij dusdanig aan dat ik datzelfde jaar nog lid ben geworden. Ik ben lokaal actief geworden, omdat ik denk dat dit de enige manier is om daadwerkelijk veranderingen teweeg te brengen, met zeuren op Facebook bereik je niks. Ik ben ook vrijwilliger bij FNV Lokaal GroeneHart, veel van hun speerpunten overlappen met het lokale SP-werk.

Taken en verantwoordelijkheden
Ik ben verantwoordelijk voor communicatie. Dat betekent vooral stukjes op de website plaatsen en verschillende (nieuws)websites en social media accounts in de omgeving in de gaten houden. Daarnaast ben ik actief wanneer we actie voeren, voornamelijk als we de straat op gaan, of de buurt in.


LEEN DE VRIES
Algemeen bestuurslid, Oud-statenlid Provincie Utrecht.
 
          "Proletariërs aller landen, verenigt u"

Mijn woonplaats is Harmelen. Ik ben echter geboren in Utrecht. Mijn werk is heftruckchauffeur in de houthandel. Ik heb 4 kinderen. Ik ben 58 jaar.

Politiek en cultuur is mij van huis uit meegegeven. In 1996 werd ik lid van de SP. Ik werd al heel snel bij de SP betrokken door een huisbezoek van Paulus Jansen. Toen werd besloten dat er een afdeling Woerden moest worden opgezet. Daar heb ik vele jaren met vallen en opstaan aan meegewerkt. Het is mij niet gelukt. 
Ik zat voor de SP in de Provinciale Staten van 2001 tot 2005. Het was een leerzame tijd. Wat mij in 14 jaar niet is gelukt is een groep SPers uit Woerden wel gelukt. Er is inmiddels een SP afdeling Woerden. Nu maak ik deel uit van het bestuur van SP Woerden. 

Mijn motivatie om actief bezig te zijn in een socialistische partij is mijn verontwaardiging over onrechtvaardigheid in de wereld. Behalve in de SP ben ik ook actief betrokken bij het werk in de FNV.

Taken en verantwoordelijkheden
Algemeen bestuurslid, actievoerder.


 

U bent hier