h

Afdelingsbestuur

Foto: Liesbeth Dinnissen Fotografie
WILMA DE MOOIJ, bestuurslid / voorzitter 

 “Samen gaan we voor een sociale toekomst”

Na jarenlang overwegen om politiek actief te worden heb ik in 2014 de knoop door gehakt, nadat ik als voorzitter betrokken was bij een politieke commissie in Den Haag.

Ik heb ervoor gekozen actief te worden bij de Socialistische Partij vanwege diens uitstekende analyses, programma en aansprekende werkwijze.
De SP is een actieve partij, laat zien waar het voor staat en gaat voor een 100% sociale samenleving die de koek eerlijker verdeelt. Ook vind ik het een prachtig statement dat SP-ers hun vergoeding niet volledig in eigen zak steken maar meer dan de helft (Raadslid staat 75% af) afstaan uit solidariteit met alle vrijwilligers die zich voor de partij sterk maken op straat met akties en in de buurten waar we naar inwoners luisteren om te horen wat goed gaat en wat beter kan. Om samen het verschil te maken.

Het is mijn taak het overzicht te houden in de afdeling, de bestuurlijke overleggen voor te zitten, te netwerken en de zichtbaarheid van de afdeling te versterken. Sinds april 2018 is daar de taak bij gekomen als fractievoorzitter die onderwerpen te agendeert n de Woerdense gemeenteraad. Onderwerpen waar onze kiezers ons vertrouwen in gaven. Uiteraard doe ik mee met acties, initieer die ookk en zet ik mij graag samen met de inwoners in om verbeteringen te realiseren. 

Link: interview in themanummer gemeente Woerden

 

Foto: SP
JAN WILLEM WEIJERS,
bestuursassistent /secretaris / fractievolger
"Sterk staan door gedegen onderzoek en analyse"
 

In 2007 werd ik vanuit een revalidatietraject, waarin duidelijk werd dat ik mijn leven drastisch diende om te gooien, actief lid van de SP. Daarvoor was ik kaderlid bij het CNV.
Vanaf dag 1 ben ik betrokken bij de opbouw van een SP afdeling in Woerden. In eerste instantie vanuit de SP afdeling Utrecht waar verkeersveiligheid en milieu het meest mijn interesse hadden. Vanaf 2008 zette ik mijn schouders onder de werkgroep in Woerden waar ik als webmaster de Woerdense SP Website in de lucht zette.
Ik doe voor de SP afdeling Woerden veel achter de schermen, zoals onderzoek en het uitpluizen van achtergrondinformatie, voor acties die op de rol staan maar ook in het algemeen houd ik de ontwikkelingen scherp in de gaten. 

Ik ben geboren in Rotterdam, getogen in de Hoekse waard en op mijn 9e verhuist naar Harmelen. Ik groeide op tussen water, koeien en paarden en voel mij nog altijd zeer thuis in de natuur en maak mij graag sterk voor het behoud ervan. 
Vanuit de land- en tuinbouwschool besloot ik om de techniek in te gaan en zo kwam ik te werken als elektronicamonteur bij een bedrijf dat satellietapparatuur verkocht. De interesse in gevolgen van klimaatontwikkelingen werd daar gewekt toen ik weerkaarten zag en kale stukken in Bolivia op satellietbeelden.

Het is nu mijn taak om het bestuur (tijdelijk) te ondersteunen als secretaris, om acties voor te bereiden en te helpen de kernploeg te versterken.
Mijn doel is jonge enthousiaste mensen te vinden die interesse hebben in veranderen en verbeteren van de maatschappij maar die ook hun blik verbreden naar verder dan onze achtertuin. En die politiek als meer zien dan de tweede kamer of gemeenteraad. Ik zoek Woerdenaren die hun stem laten horen en willen aanpakken en het gedachtegoed van de SP actief willen uit dragen. 


Foto: SP Woerden
WIM LIGTER, bestuursassistent 

"Sociaal samen leven geeft voldoening en maakt sterk"

Vanaf 2016 ben ik actief bij SP afdeling Woerden omdat ik het belangrijk vind sociaal bij te dragen aan de mensheid.

Ik woon in Woerden en beoefen de handboogsport bij Sportclub Bredius, de Brediusschutters. Sinds een aantal jaren ben ik daar ook voorzitter en trainer. In het verleden ben ik trainer geweest bij de zwemsport en honkbal. Nu ik niet meer werkzaam ben geef ik management trainingen in diverse bedrijven.

Ik ben geboren in Amsterdam en heb na de HBS zo'n 6 jaar rondgereist. Daarin heb ik vele culturen leren kennen. Ik verdiende in het buitenland de kost met mijn hobby fotografie. Naast mijn werk heb ik veel aan sport gedaan, schoonspringen, honkbal en roeien.

Tijdens het sporten heb ik een zwaar letsel opgelopen waardoor mijn validiteit langzaam maar zeker slechter werd en ik mij sinds jaren in een rolstoel moet voortbewegen.  

Het is mijn taak om de publiciteitscampagnes te coördineren, mee te doen aan acties en te helpen de kerngroep te versterken.

Link: interview met Wim Ligter

U bent hier