h

Nationaliseer onze Energie

23 oktober 2022

Nationaliseer onze Energie

Onder het motto Verlaag de Kosten – Nationaliseer onze Energie ging ook in Woerden de SP de straat op, om mensen de volkspetitie te laten tekenen. Op de dag dat de SP 50 jaar werd, 22 oktober 2022, werden mensen gevraagd om hun mening te geven over de rekening van de energie, en of het zinvol is om belastinggeld aan de elektriciteitsbedrijven te schenken, om zonder daar zeggenschap over terug te krijgen, zo onze energierekening te verlagen. Nog niet zo heel lang geleden was de elektriciteitsmaatschappij van ons, meestal van de provincie. Nu is het in buitenlandse handen, ofwel van beleggers, of, zoals bij Vattenval, in handen van de Zweedse staat. 

Na afloop van de actie hebben we in de stad nog gezellig een kopje koffie of thee gedronken. 

Heb je ook al de petitie getekend? Deze staat op https://sp.nl/volkspetitie

Reactie toevoegen

U bent hier