h

Protestplons: Geslaagd & Gezellig

25 augustus 2011

Protestplons: Geslaagd & Gezellig

Op zaterdagochtend 20 augustus zat de spanning er goed in bij de actievoerders van de SP. Stilzwijgend dronken we koffie terwijl vragen als “zou het mooi weer blijven?” en “zouden er wel genoeg mensen komen?” door onze hoofden spookten.

Toen we op het strandje aankwamen waren onze zorgen in 1 klap verdwenen: boven het Woerdense landschap stond de zon lekker te schijnen in een strakblauwe hemel. Binnen luttele minuten arriveerden de eerste sympathisanten en ook recreanten die niet van de actie wisten waren geïnteresseerd en raakten enthousiast.

Terwijl de info-tafel werd ingericht en een breed assortiment aan opblaasartikelen waterklaar werd gemaakt, kwamen de eerste handtekeningen al binnen. Ook de verenigingen hadden mooie standjes en zelfs een spandoek. Het veld werd voller en voller. Mensen leenden elkaars voetpompen. Ilse stond verschillende journalisten te woord. Alles liep op rolletjes.

“De Plons” werd 5 minuten van tevoren aangekondigd met de megafoon. Mensen verkleedden zich haastig achter hun handdoek of paarse krokodil en wachtten op het startsein. Toen dit gegeven werd renden we het water in: kinderen voorop, volwassenen enigszins geremd door koude tenen. De protestplons werd een feit!

Zaterdag 20 augustus was de dag dat wij Woerdenaren lieten weten dat we ons niet langer aan het lijntje laten houden. Het is werkelijk een schande dat die tijdelijke paar meter water de enige zwemvoorziening in de buitenlucht vormt in een gemeente met 50.000 inwoners. Als we wethouder Schreurs moeten geloven zal het recreatiegebied op z’n vroegst pas over 10 jaar klaar zijn! Dat pikken we toch niet? Er is lang genoeg geld verdiend aan het gebied waar onze zwemvoorziening moet komen. Dus teken die petitie en houd onze website in de gaten of wordt vriend op Facebook (SPwoerden) om op de hoogte te blijven van de actie.

www.nietzuigenmaarzwemmen.nl

U bent hier