h

Natuur Gebied Ook Toegankelijk Voor Rolstoelgebruiker

16 juni 2012

Natuur Gebied Ook Toegankelijk Voor Rolstoelgebruiker

Goed overleg en plan voor aanpassing lijden tot snelle aanpassing fietssluis "Avontuur Natuur"

Gemeente Woerden reageerde snel op een probleem dat aanwezig bleek te zijn in het "cadeau aan Harmelen" Dat immers bestemt was voor alle Harmelaren.

Maar door een constructiefout kan je er niet in met een scoot mobiel of een elektrische rolstoel. En het platform voor mensen met een beperking, Dorpsplatform hadden allemaal iets van dat dit niet de bedoeling mocht zijn nadat Weijers van De SP Werkgroep hen erop attendeerde. Hij is zelf beperkt en wilde wel eens weten waarom Rolstoelers daar niet zelfstandig in konden komen. Zoals altijd waren de meningen verschillend.

Weijers was duidelijk "pas iets goedkoop aan als het technisch binnen een uur kan" En je iemand met een beperking daardoor niet buitenspel zet. En na een gesprek met WMO wethouder Ypma beloofde zij er snel iemand na te laten kijken.

Gemeente opzichter werd ingeschakeld en het plan goedgekeurd. Welke afdeling de rekening op zijn bord krijgt was nog niet uitgeknokt in een tijd van bezuinigingen dat een onzichtbaar probleem is opgelost voor vaak een kleine onzichtbare groep is mooi.

Het natuurgebied is maar gedeeltelijk verhard. Weijers stelde echter dat 's winters iedereen de stoep voor zijn huis kan vegen zodat oude mensen met een rollator veilig boodschappen kunnen doen. "in de winter moet je modder en sneeuw maar mijden" En bospad is dan ook niet begaanbaar. Echter mag je nooit als gemeente een beperkte Woerdenaar een gebied ontzeggen door een constructiefout aan een hek. Helaas waren waren bewoners het niet allemaal eens. Maar platform en gemeente trokken gelukkig één lijn. Aanpassen en dan kijken wie de rekening moet krijgen.

U bent hier