h

SP gaat ‘de koek’ eerlijk delen

27 november 2014

SP gaat ‘de koek’ eerlijk delen

Op vrijdagmiddag 5 december zal de SP in het centrum van Woerden speculaas uitdelen aan het winkelende publiek.

Middels deze actie wil de SP aandacht vragen voor de ongelijke verdeling van vermogen in Nederland. Dit is helaas nodig omdat 1 van de 9 kinderen opgroeit in armoede en deze hierdoor geen gelijke kansen krijgen in het leven. In een welvarend land als Nederland zou dat volgens de SP niet nodig hoeven zijn.

In Nederland wordt de spreekwoordelijke koek namelijk niet eerlijk gedeeld. Want de 10% meest vermogende mensen bezitten 61% van alle rijkdom, terwijl de 10% armste Nederlanders slechts schulden bezitten.

De SP is daarom onder het motto ‘Er is genoeg voor iedereen’ een landelijke campagne gestart om de onrechtvaardige verdeling van vermogen aan de kaak te stellen. Om in Woerden aandacht voor de actie te vragen wordt er dus op Sinterklaasdag speculaas gedeeld in het centrum.

(tekening: Len Munnik)

Reactie toevoegen

U bent hier