h

Ledenraadsvergadering – regioconferentie - partijcongres

13 september 2015

Ledenraadsvergadering – regioconferentie - partijcongres

Foto: PixaBay
Op 28 november zal het 21ste landelijke partijcongres worden gehouden in Utrecht. We bespreken op die dag de koers van de partij voor de komende jaren en we kiezen het nieuwe partijbestuur.

 

Alle leden van de afdeling Utrecht en afdeling Woerden i.o. worden, in de aanloop naar dit congres, uitgenodigd voor een ledenvergadering op woensdag 23 september.

In de aanloop naar dit congres wordt er daarnaast in Utrecht een regioconferentie georganiseerd. Daar zullen we met alle afdelingen uit de regio Utrecht het concept-congresstuk en de voordracht van het partijbestuur voor de bestuurskandidaten bespreken. Ook kiezen we op die dag een regiovertegenwoordiger, die de regio zal vertegenwoordigen in het partijbestuur. De regioconferentie voor Utrecht zal op 10 oktober worden gehouden in De Moed in Amersfoort.

Op 23 september zullen we een ledenvergadering houden in Utrecht-stad. Deze zal om 20:00 uur beginnen aan de Wijde Begijnestraat 122 in Utrecht.

We kiezen dan de afgevaardigden voor de regioconferentie en we bespreken het stuk van de congrescommissie. Alle leden uit de afdeling Utrecht en Woerden i.o. zijn hier voor uitgenodigd. Het congresstuk en de voordracht voor de bestuurskandidaten zijn vanaf 10 september te vinden op spnet.nl.

Ze zijn ook op te vragen bij de afdelingsvoorzitter. Aanmelding voor afvaardiging voor de regioconferentie en wijzigingen en voorstellen voor het congresstuk dienen vóór 21 september te worden ingeleverd bij de afdelingsvoorzitter. Van de leden die komen wordt verwacht dat ze zich goed voorbereiden.

Ook zullen we op de ledenvergadering een nieuwe organisatiesecretaris kiezen voor onze afdeling in Utrecht. Christel Wiskerke was tot voor kort de organisatiesecretaris, maar heeft besloten om haar aandacht volledig te leggen bij haar werk voor de SP fractie in de Tweede Kamer. We denken dat Christel hierin een goede keuze heeft gemaakt en we zijn haar ontzettend dankbaar voor het werk dat ze het afgelopen jaar heeft gedaan.

Leden kunnen zich aanmelden voor de vacature vóór 14 september bij de afdelingsvoorzitter. Het afdelingsbestuur zal in gesprek gaan met de leden die zich voor de functie aanmelden. Het bestuur zal dan op de ledenvergadering met een voordracht komen en de leden kiezen dan uiteindelijk de nieuwe organisatiesecretaris. De vacaturetekst is onderaan deze pagina te vinden.

  • 14 sept. Deadline aanmelding vacature organisatiesecretaris
  • 21 sept. Deadline aanmelding afvaardiging regioconferentie en wijzigingen congresstuk.
  • 23 sept. Ledenvergadering: congresstuk bespreken, afgevaardigden regioconferentie kiezen.
  • 10 okt. Regioconferentie: congresstuk bespreken, bestuursvoordracht bespreken.
  • 28 nov. Partijcongres: congresstuk bespreken en vaststellen, partijbestuur kiezen

Afdelingsvoorzitter Utrecht: Milos Todorovic (utrecht@sp.nl, 06-81284129)

Afdelingsvoorzitter Woerden i.o.: Wilma de Mooij (woerden@sp.nl)

Reactie toevoegen

U bent hier