h

GroenWest verkoopt 40 woningen niet!

11 november 2015

GroenWest verkoopt 40 woningen niet!

Foto: Edo de Roo / prijsuitreiking

SP Woerden beloont dat met een fruitmand

Dinsdag 10 november heeft een delegatie van SP afdeling Woerden een vruchtbaar gesprek gevoerd met GroenWest over de situatie op de (sociale) woningmarkt.

Foto: vlnr: Ilse van Loveren (actiecoördinator SP Woerden), Eugene Menage (Manager Strategie en Beleid GroenWest).

Aanmoedigingsprijs

Nu GroenWest onlangs heeft aangekondigd geen huurwoningen meer te verkopen, om zo het aanbod sociale huurwoningen op peil te houden, heeft de SP Woerden besloten hen daarvoor te feliciteren met een aanmoedingsprijs. En omdat we ook beseffen dat een woningcorporatie klem zit tussen enerzijds “de markt” en anderzijds het beleid van de overheid (denk aan de verhuurderheffing), vinden wij een fruitmand wel zo gepast. Niet omdat GroenWest ziek is, maar wel om sterkte te wensen.

 

Uitdagingen

GroenWest heeft ons bijgepraat over de situatie op de woningmarkt en hoe zij de uitdagingen van de komende tijd verwachten aan te gaan. Aan de ene kant zijn er inwoners die op een wachtlijst staan voor een woning, aan de andere kant wijst de overheid statushouders toe die binnen een gemeente woonruimte moeten krijgen. De lange wachttijd waar over gesproken wordt, blijkt naast het ‘scheefwonen’ veroorzaakt te worden door inwoners de aangeboden woning niet altijd willen accepteren. Ook staan er ‘niet actief zoekenden’ ingeschreven. SP Woerden is van mening dat imagoverbetering van woongebieden, een integrale woonvisie en stevig interdisciplinair integratiebeleid belangrijker zijn dan ooit.

 

Orienteren

GroenWest oriënteert zich momenteel nog, maar ziet wel kansen om mensen op de kortere termijn aan een goede woning te helpen. Dat kan door nieuw te bouwen woningen, maar ook middels snel te bouwen semi-permanente woonunits (in de volksmond containerwoningen), of door het ombouwen van kantoorpanden, iets dat naar aanleiding van de SP Woerden plak-actie van 6 november jl. (‘waarom woont hier niemand’) natuurlijk uitvoerig besproken is.
We sloten het gesprek met vertrouwen af, en we houden contact met GroenWest.

Reactie toevoegen

U bent hier