h

File-flyeren SP groot succes

10 december 2015

File-flyeren SP groot succes

Foto: Edo de Roo / telefoon

"Heel goed dat jullie hiervoor actie voeren" was de meest gehoorde reactie van de automobilsten die in de file stonden.

Om kwart voor acht reed het verkeer nog wel stapvoets langs de rotonde, maar toen de fietsende scholieren en fietsende stationforensen langs de rotonde begonnen te komen, zag je de auto's steeds meer stilstaan en liep de file in twee richtingen steeds langer uit.

Om acht uur zijn we begonnen met het uitdelen van flyers en kerstkransen, maar om die tijd hebben we ook al twee auto's gezien die bij de rotonde een noodstop moesten maken (en stilstaan halverwege op het fietspad) omdat ze het fietsverkeer blijkbaar verkeerd inschatten.

Rond half negen begint er steeds vaker een moment van wat meer vaart te komen, omdat de groepjes fietsers dunner worden, omdat de school dan al begonnen is. Langzaam lost de file dan op naar stapvoets rijdend verkeer.

 

Reactie toevoegen

U bent hier