h

Provincie tegen Rijk: "Niet boren!"

7 april 2017

Provincie tegen Rijk: "Niet boren!"

Foto: AD

Provincie Utrecht wil iedere gelegenheid die zich voordoet aangrijpen om het Rijk duidelijk te maken dat aardgas winnen onder de Woerdense wijk Molenvliet onwenselijk is. 

Vermilion zegt: "Het Papekopperveld heeft niet onze eerste prioriteit. Maar het is bewezen dat daar gas zit. Dat winningsplan gaat er komen.''

,,Ze kunnen hun energie beter ergens anders in steken'', stelt Wilma de Mooij, van SP Woerden. Alle lokale politieke fracties zijn inmiddels aangesloten bij de mede door haar opgezette actie: 'Laat het Groene Hart niet barsten'. In anderhalve week zijn ruim 1000 handtekeningen opgehaald. ,,We willen hier geen aardbevingen en schrijnende taferelen zoals in Groningen. We willen geen boringen.'' Belangstellenden worden 24 april bijgepraat over de politieke actie.

Reactie toevoegen

U bent hier