h

Behoud spoedeisende hulp in Woerden, doet u mee?

25 juni 2017

Behoud spoedeisende hulp in Woerden, doet u mee?

Foto: Flickr / Flickr

De sluiting van Spoedeisende hulp in Woerden is, net als het verdwijnen van de Huisartsenpost, onwenselijk. In de praktijk worden inwoners uit Woerden en omgeving die zich buiten bepaalde tijden melden met een hulpvraag doorverwezen naar Leidsche Rijn. Daar aangekomen kan men met de zelfde vaart doorgestuurd worden naar Nieuwegein. Dat geeft tijdverlies en onnodig leed. 

Zonde is het, dat steeds meer diensten uit het uitstekende streekziekenhuis Het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden verdwijnen. Ook deze bestuurlijke fusie gaat ten koste van mensen die de zorg nodig hebben. Typisch een voorbeeld van de z.g. marktwerking waarin het de belanghebbende verzekeraars zijn die bovenmatig lijken te kunnen bepalen wat mensen nodig hebben. Onvoorstelbaar vinden we het bij SP Woerden dat de minister toestaat dat op een dergelijke manier met kwetsbare burgers wordt omgegaan. 

Een aantal inwoners heeft zich verzameld en wil een krachtig signaal laten horen. De gestarte petitie (https://behoudsehhapwoerden.petities.nl) heeft ondertussen meer dan 3.500 ondertekenaars. Deze zomer worden de 10.000 gehaald. Daarvoor wordt opgeroepen om mee te helpen. De initiatiefnemers stellen binnenkort petitie lijsten beschikbaar. Die kunnen gedownload en geprint worden. Ook willen zij ermee de straat op in Woerden en omgeving. Helpt u hen mee? Met uw inzet van één of tweemaal anderhalf uur worden de 10.000 handtekening makkelijk gehaald deze zomer. 

Het gaat om meer dan alleen de HAP en SEH (HuisArtsenPost en Spoedeisenden Eerste Hulp). Het gaat om de versobering (“afbraak”) van onze gezondheidszorg in Woerden en omgeving te stoppen. 

Vrijdag 30 juni komen de inwoners, die intitiatiefnemers zijn van deze handtekeningenactie, bij elkaar om de actie te organiseren.
Graag nodigen zij u uit om erbij aanwezig te zijn.

Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de initiatiefnemers van de actie, Nelleke en Doeke Vroegop-Stuurop, tel. 06 29 38 57 95

PETITIE: https://petities.nl/petitions/de-spoedeisende-hulp-en-de-huisartsenpost-...

Reacties

Ik zou graag een formulier invullen maar kan niet printen. Als ik weet waar ik er een op zou mogen halen doe ik dit graag.

Ik zal vanmiddag op het overleg ter sprake brengen dat we een mogelijkheid creeren om ergens lege formulieren op te halen (en volle weer in te leveren).

Reactie toevoegen

U bent hier