h

De inwoners van Woerden maken zich sterk voor behoud van 24 uur huisartsenzorg

13 juli 2017

De inwoners van Woerden maken zich sterk voor behoud van 24 uur huisartsenzorg

Foto: Doeke en Nelleke Stuurop / Doeke en Nelleke Stuurop

Nelleke en Doeke Stuurop: Er zijn circa 30 vrijwilligers die zich gaan inzetten de komende tijd. Iedereen kan meehelpen. Meer informatie of aanmelden kan via de websites van de lokale partijen SP Woerden, Lijst van de Does en Inwonersbelangen. Doet u mee?

Op naar minstens 10.000 handtekeningen!
Beetje bij beetje verdwijnt de zorg in en rondom Woerden. Eerst werden we geconfronteerd met het opheffen van een goed lopend en pas volledig gerenoveerd ziekenhuis en nu zijn spoedeisende eerste hulp (SEH) en huisartsenpost (HAP) aan de beurt.

Voor Doeke en Nelleke uit Linschoten is de maat meer dan vol: “Dit moet nu stoppen en als het kan komt een volwaardig Hofpoort ziekenhuis ook weer terug”.

“Vanuit de lokale politiek krijgen we ondersteuning en hulp van Inwonersbelangen, Lijst van de Does en SP Woerden, zij helpen ons met het materiaal en gaan mee de straat op.”
Het doel is om deze zomer aan de slag te gaan om minstens 10.000 handtekeningen tegen de sluiting van de HAP op te halen.

De door Shanon uit Kamerik gestarte petitie voor het behoud van SEH en HAP is op dit moment door 4.200 mensen ondertekend. (https://behoudsehhapwoerden.petities.nl).

We willen met flyers hier meer bekendheid aan geven. Ook hebben we grote posters waarmee we de markten op gaan en op straat gaan staan. En er zijn petitielijsten die we bij de bibliotheken en gemeentehuizen leggen.

Nelleke en Shanon: “Met de minstens tienduizend handtekeningen gaan we naar de zorgverzekeraars, de Nederlandse Zorgautoriteit, huisartsen en de bestuurders van het Antonius ziekenhuis.

Ze verwijzen allemaal naar elkaar voor wat betreft de verantwoordelijkheid van de afbraak van de gezondheidszorg in en rondom Woerden, maar niemand voelt zich verantwoordelijk. Ook willen we naar de Tweede Kamer om daar aandacht te krijgen voor wat er lokaal aan zorg afgebroken wordt.”

Er zijn circa 30 vrijwilligers die zich gaan inzetten de komende tijd. Iedereen kan meehelpen. Meer informatie of aanmelden kan via de websites van de lokale partijen. Zo zijn de petitielijsten te downloaden op de sites van de lokale partijen en kunnen de inwoners ook zelf aan de slag. De drie partijen zien met lede ogen stapje voor stapje de zorg verdwijnen.

Wilma de Mooij van SP Woerden: “dit zijn de effecten van de marktwerking in de zorg, marktverrijking ten koste van echte mensen met een zorgvraag, de menselijke maat is volledig zoek hier in Woerden.”

Jaap van de Does van de Lokale Partij Lijst van der Does: “Het is toch te gek voor woorden dat bij een stemming alle huisartsen van Woerden voor behoud waren en huisartsen van buiten Woerden met een krappe meerderheid besloten hebben om het te sluiten in Woerden.” Hendrie van Assem van Inwonersbelangen: “De gezondheidszorg wordt hier lokaal afgebroken. Straks moeten we allemaal naar Utrecht voor onze huisarts.”

Helpt u mee de HAP te behouden voor Woerden? 
De handtekeningenlijst kunt u hier downloaden.
Alle beetjes helpen! 

Wilt u meer informatie:
Nelleke en Doeke Stuurop-Vroegop, 06 2938 5795 
U kunt ook reageren via onderstaand formulier.

Alvast bedankt!

Foto: SP Woerden / SP Woerden

Reacties

De huisartsenpost moet blijven

De huisartsenpost moet blijven!

Reactie toevoegen

U bent hier