h

Tussenstand handtekeningen HAP (Huisartsenpost) Woerden

31 augustus 2017

Tussenstand handtekeningen HAP (Huisartsenpost) Woerden

Foto: HAP-actiegroep

SP Woerden ging deze zomer de de stads- en winkelcentra in om handtekeningen te verzamelde voor behoud van de 24-uurs Huisartsenpost (HAP) in Woerden. 

Twee inwoners uit Linschoten (gemeente Woerden) Nelleke en Doeke Stuurop, hadden SP Woerden en de twee lokale partijen 'inwonersbelangen' en 'Lijst van der Does' bereid gevonden om handtekeningen te verzamelen voor de petitie. De teller staat vandaag al op een totaal van 15.408 handtekeningen die zijn gezet op posters, invullijsten en digitaal. De handtekeningenactie wordt nog dit weekend voortgezet. Daarna volgt de definitieve telling. Het idee is om de petitie aan te bieden aan Burgemeester en Wethouders van Woerden, Minister VWS, Bestuurders Zuwe Hofpoort en Primair huisartsen.
De drie partijen denken na over een ludieke actie.
 

Heeft u de petitie nog niet getekend? Surf dan gauw naar: https://behoudsehhapwoerden.petities.nl/

Onder dit bericht kunt u alle handtekeningen die zijn gezet downloaden. 

PETITIE TEKST:

Met ingang van 1 januari 2018 sluiten de huisartsenpost (HAP) en de spoedeisende hulp (SEH) in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. De reisstijd vanaf Woerden naar ziekenhuis Leidsche Rijn, waar nu naar verwezen wordt, bedraagt een langere reisafstand waardoor de gezondheid van de mens op het spel staat!

Wij
Elk mens, want elk mens kan er iets overkomen en dan moet er hulp in de buurt zijn.

constateren

  • De gezondheid van elk mens staat op het spel door het sluiten van de huisartsenpost en de spoedeisende hulp in het Zuwe Hofpoort ziekenhuis.
  • De reistijd bedraagt nu langer en het alternatief bevindt zich in Leidsche Rijn.
  • Dit vehoogt de risico's op complicaties omdat er niet snel genoeg hulp kan worden geboden.

en verzoeken
De spoedeisende hulp en de huisartsenpost in Woerden moeten blijven.

Reacties

Vorige week zaterdag moest ik met.mijn vrouw naar de HAP in Woerden. Gelukkig die is er nog dacht ik. Na bezoek aan de HAP kreeg zij een recept voirgeschreven en ik dacht.....nieuwe apotheek in het ziekenhuis....dus we nemen gelijk het medicijn mee. Nou dat was dus verkeerd gedacht....ik moest met het recept naar Leidse Rijn toe. Nu hebben wij gelukkig een auto....dus ik naar Leidse Rijn ziekenhuis. Daar aangekomen doen ze een partij moeilijk en uiteindelijk blijken ze het medicijn niet te hebben....en wordt ik doorgestuurd naar het Anthonius Ziekenhuis in Nieuwegein....daar hadden ze het gelukkig wel....maar al met al was ik met het ophalen van een simpel receptje meer dan 2 uur onderweg....dat is toch van de dolle....!!!
En dan zijn wij gelukkig nog in het bezit van een auto....wat moet je doen als je bejaard bent of als je geen auto hebt??
Schandalig deze bezuinigingen in de zorg.....dit is eerstelijns hulp en dat is gewoon basiszorg.....dat zou gewoon in Woerden aanwezig moeten zijn!!!!

Reactie toevoegen

U bent hier