h

Legalisatie van de wiethandel in Woerden belemmert criminalisering en verbetert de volksgezondheid

16 oktober 2017

Legalisatie van de wiethandel in Woerden belemmert criminalisering en verbetert de volksgezondheid

SP Woerden vindt dat Burgemeester Molkenboer er goed aan doet als hij Woerden aanmeldt als proefgemeente voor de legalisering van softdrugs (overheidswiet). Hiermee wordt een einde gemaakt aan de vreemde situatie dat de verkoop van cannabis aan de voordeur wordt gedoogd, maar dat de inkoop ervan illegaal is. We ondersteunen het initiatief van Progressief Woerden om hiermee in Woerden een start te maken van harte!

Vanaf 2017 moet softdrugs slimmer gereguleerd worden. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde dit voorstel van de SP. De SP wil de verkoop en teelt van softdrugs voor de Nederlandse markt volledig legaliseren. Er kunnen dan eisen en beperkingen worden gesteld, kwaliteitscontroles worden mogelijk en er is geen plaats meer voor georganiseerde misdaad als mensen hun softdrugs legaal kunnen telen, verkopen en kopen.  

https://sp.nl/nieuws/2016/12/succes-sp-kamermeerderheid-wil-softdrugs-sl...

Reactie toevoegen

U bent hier