h

We spraken 800 inwoners in de actiedag 'Laat Het Groene Hart niet barsten’!

31 oktober 2017

We spraken 800 inwoners in de actiedag 'Laat Het Groene Hart niet barsten’!

Foto: SP

Zaterdag 28 oktober was het zover, de grote regionale superzaterdag van de afdelingen Woerden, Gouda en Alphen, samen met Provincies Utrecht en Zuid Holland ging om 9.30 van start. De actie was op initiatief van SP Woerden, ‘Laat het Groene Hart niet barsten’ waarin we de nadruk leggen op het stoppen met fossiele brandstofwinning door een maximale inzet op schone, duurzame energie. URGENDA ondersteund dit initiatief (www.laathetgroenehartnietbarsten.nl).

Tweede Kamerlid Sandra Beckerman kwam naar Woerden en zij ging samen met 45 SP-ers op pad. Met de touringcar gingen we via Woerden en Gouda naar Bodegraven. Op de boorlocatie in Bodegraven-Reeuwijk hingen we de hekken vol met actieposters. In Bodegraven werd een manifest op ludieke wijze (op een zwemvest) ondertekend door Wethouder Oskam.
We spraken met zo’n 800 inwoners over de gaswinning en de energietransitie. Ongeveer een kwart van de mensen betuigden hun steun voor deze actie.

Het interview met Sandra Beckerman over kunt u zien via deze link:
https://www.youtube.com/watch?time_continue=21&v=PETiylfUNCI

Reactie toevoegen

U bent hier