h

Geen gaswinning in het Groene Hart!

8 februari 2018

Geen gaswinning in het Groene Hart!

Foto: SP

17 februari 13.00 - 15.00 Manifestatie Kerkplein Woerden. Sprekers o.a. TK leden Sandra Beckerman en Liesbeth van Tongeren, de Groninger Bodem Beweging en Milieudefensie. Stop fossiel, versnel de energietransitie. Voor elkaar!  Solidair met Groningen! Doe mee!

De SP wil dat Vermilion Energy haar verantwoordelijkheid neemt en geen gas wint in het Groene Hart. Groningen maakt pijnlijk duidelijk dat we gaswinning moeten stoppen en niet verplaatsen. Gaswinning zorgt voor inklinking en bodemdaling. Juist in het toch al laag liggende Groene Hart kan dit zorgen voor wateroverlast en schade aan woningen. Daarom nodigt SP-Kamerlid Sandra Beckerman aardgasbedrijf Vermilion Energy uit voor een gesprek tijdens de manifestatie van 17 februari op het Kerkplein in Woerden. Daar zal zij Vermilion tussen 13:00 - 15:00 uur de Valentijnkaarten overhandigen die tijdens buurtacties verzameld zijn. Sandra Beckerman: 'Als Vermilion haar hart laat spreken winnen ze hier nooit gas. Van het uitstel moet afstel komen.'

Momenteel wint Vermilion nog geen gas bij Woerden en Haastrecht, maar de gasboorder heeft wel die intentie. Voor het verkrijgen van vergunning bij Haastrecht is Vermilion, nadat de gemeente weigerde mee te werken, naar de rechter gestapt. Vermilion werd vervolgens in het ongelijk gesteld. Woerden verdient ook vrijwaring van de gaswinning. De inwoners van het Groene Hart willen niet dat er gas gewonnen gaat worden. Beckerman: 'Vermilion Energy moet beseffen dat de veiligheid van mensen boven jaarcijfers en winstmarges gaat. Nederland moet het gasverbruik juist afbouwen en zo snel mogelijk stoppen met fossiel. De SP doet er alles aan om Vermilion Energy hiervan te overtuigen. Ik wil met Vermilion in gesprek en de Valentijnkaarten met de wensen van de bewoners overhandigen.'

Wat: Valentijnmanifestatie van 13:00 - 15:00 uur op 17 februari
Waar: Kerkplein in Woerden

Reactie toevoegen

U bent hier