h

Inwoners overhandigen 18.500 handtekeningen aan Wethouder Koster te Woerden

15 februari 2018

Inwoners overhandigen 18.500 handtekeningen aan Wethouder Koster te Woerden

Foto: SP

Inwoners van Woerden en omgeving verenigd in actiegroep ‘Zorg Dichtbij de Mens’ hebben 18.500 handtekeningen overhandigd aan de Wethouder mw. Koster te Woerden. De actiegroep heeft contact met de huisartsen, het Antoniusziekenhuis en de zorgverzekeraars. Ook de komende periode zullen er gesprekken worden gevoerd en er staat een aantal inwonersacties op stapel. De actiegroep wordt ondersteund door het Nationaal Zorgfonds, FNV netwerk Groene Hart en de lokale en landelijke SP.

De Wethouder wil de actiegroep niet erkennen als spreekbuis van de 18.500 mensen die de petitie ondertekenden. ‘Daar heb ik de gemeenteraad voor’ zei de Wethouder.  De actiegroep heeft de Wethouder niettemin het vertrouwen gegeven dat de petitie bij haar in goede handen is en dat zij de bedoeling van de actiegroep en de betekenis van de handtekeningen juist zal verwoorden aan College en de Raad.

Een vrij vestigen van een met de eigen huisartsen concurrerende huisartsenpraktijk was niet het doel van de actie, dat was de boodschap van de actiegroep aan de Wethouder. De actiegroep haalde handtekeningen op voor de terugkeer van een streekziekenhuis in Woerden, voor 1e lijnspoedzorg, d.w.z. een SEH (Spoedeisende hulppost) die rechtstreeks gekoppeld is aan een ziekenhuis en een échte volwaardige Huisartsenpost. De toenemende verkeersdruk en de uitbreiding van Woerden rechtvaardigen dat.

Initiatiefneemster Nelleke Stuurop: ‘We gaan door totdat we bereikt hebben dat Woerden weer een streekziekenhuis heeft. Het besluit van het Antonius om de locatie in Woerden te veranderen in een polikliniek is een verkeerde keuze. De bestuurder van het Antonius, dhr. Biesma heeft in de media reeds bevestigd dat het streekziekenhuis bestaansrecht heeft. Mogelijk zou ook de NZA nu niet kiezen voor het weghalen van het streekziekenhuis in Woerden. Woerden heeft een volwaardig ziekenhuis nodig’. Bij voorkeur op de locatie van het oude Hofpoortziekenhuis, omdat daar alle faciliteiten aanwezig zijn die nodig zijn voor terugkeer van een Woerdens streekziekenhuis, voor mensen uit Woerden en wijde omgeving. 

De actiegroep Zorg Dichtbij de Mens roept inwoners van Woerden en omgeving op om zich aan te melden om mee te doen met de acties. Dit kan via de mail: zorgdichtbijdemens@gmail.com

Reactie toevoegen

U bent hier