h

Ook in Woerden komen we op voor mensen met een arbeidsbeperking

20 maart 2018

Ook in Woerden komen we op voor mensen met een arbeidsbeperking

Foto: SP

Veel mensen met een arbeidsbeperking maken zich grote zorgen over hun inkomen en hun werk. Voor de sociale werkplaatsen is een sterfhuisconstructie bedacht maar het is maar de vraag of genoeg en passende banen bij andere bedrijven voor terugkomen.

Jonggehandicapten worden opnieuw gekeurd, voor velen zal dat leiden tot een lagere uitkering en soms zelfs regelrechte armoede.

De SP wil dat arbeidsgehandicapten op een goede manier aan een baan worden geholpen. De sociale werkvoorziening willen we behouden. Wij komen op voor mensen met een beperking. De SP stond aan de basis van de actiegroep ‘Armoede werkt niet!’ waar duizenden mensen zich bij aansloten. Wij willen niet dat mensen met een arbeidsbeperking met minder inkomen achter de geraniums worden gezet. Natuurlijk is het goed om in het reguliere bedrijfsleven te werken, maar dan moet dat werk – en goede begeleiding – er wel zijn en de mensen moeten het ook echt zelf willen.

De SP staat voor een inclusieve samenleving met gelijke kansen op eerlijk werk en een eerlijk inkomen voor mensen zonder en met beperking. Goede opleidingen, goede begeleiding, echte banen en een fatsoenlijk inkomen. Korten op het inkomen en schrappen van banen in de sociale werkplaatsen zal veel mensen veroordelen tot een leven in armoede. Dat is onacceptabel. 

Reactie toevoegen

U bent hier