h

Zonder jongeren is de volksvertegenwoordiging in Woerden niet compleet!

14 maart 2018

Zonder jongeren is de volksvertegenwoordiging in Woerden niet compleet!

Foto: SP

Wat hebben de Woerdense jongeren nodig om structureel politiek actief te willen zijn in deze gemeente. Vanmiddag vindt in het RIE-theater een jongerendebat plaats. Een mooi initiatief vinden wij. We waren dan ook van plan om hier aan deel te nemen maar zijn tot de slotsom gekomen dat we een statement willen maken. We hebben namelijk geen jongere op de kieslijst die voor de SP het debat zou kunnen doen.

In eerste instantie besloten we de beschikbare kieslijstleden te vragen het debat laten voeren. Maar uiteindelijk hebben we toch de knoop doorgehakt om dat niet te doen. We willen hiermee een oproep doen aan de jongeren. Woerden heeft jullie inbreng nodig. Niet alleen eenmalig in een debat in verkiezingstijd maar structureel echt mee te doen aan de politiek het hele jaar door. Komende Raadsperiode starten met een jongerenraad die is samengesteld uit jongeren die zijn aangesloten bij de politieke partijen in Woerden zou een hele een mooie start kunnen zijn. 

Wij doen hiermee een oproep aan de Woerdense jongeren. Wil je een verschil maken voor de jongeren in Woerden? Wordt lid van een politieke partij en ga actief meedoen! Want zonder jullie is de volksvertegenwoordiging in Woerden niet compleet!

Tijdens de maatschappelijke stages van Woerdense scholieren bij de SP merkten we hoe belangrijk te inbreng van de jongeren kan zijn. Hun kijk op de samenleving was een verrijking. We willen hen hierbij nogmaals hartelijk bedanken voor hun input!  
De jongeren die vanmiddag in debat gaan met de politici wensen we veel succes!
Informatie over de maatschappelijke stage bij de SP: www.scholierenactie.nl

Reactie toevoegen

U bent hier