h

Stoppen met Fermwerk?

5 april 2018

Stoppen met Fermwerk?

Foto: SP

SP Woerden wil dat de gemeente stopt met de dure dienstverlening van Fermwerk aan werklozen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij zien meer in een experiment met regelarme bijstand i.p.v. zinloze bureaucratische re-integratie plannen. Eigen regie dient daadwerkelijk het uitgangspunt te zijn voor de gemeente met daaraan toegevoegd ‘Respect en Vertrouwen’.

In het grote Woerdense verkiezingsdebat in het RIE-theater ging SP lijsttrekker Wilma de Mooij in debat over het ‘sociale domein’. Over Fermwerk zei zij onder andere: ‘Mensen worden er opgejaagd om cijfers te halen. Het is heel mooi al die cijfertjes maar het gaat natuurlijk om mensen. Wij horen de schrijnende verhalen. Schandalig is ook hoe met vluchtelingen uit oorlogsgebied wordt omgegaan. Vaak hoog opgeleid, laat men hen zakjes plakken, dat doet ontzettend zeer bij die mensen. Dat is niet gastvrij'. ‘Wat is dit voor rare dienstverlening’.

SP Woerden wil dat nieuwkomers primair actief worden getraind in het aanleren van de Nederlandse taal door bevoegde docenten. Maatwerk is nodig. Géén commerciële taallesaanbieders. Alle nieuwkomers, er worden geen uitzonderingen gemaakt, kunnen binnen 6 maanden tot één jaar de taal spreken en nemen snel deel aan de maatschappij. Coaching (vanuit de samenleving) kan ondersteunend zijn bij het vinden van betaald werk en / of maatschappelijke participatie.

Reactie toevoegen

U bent hier