h

Vakantiegroet voor de Tweede Kamerleden

29 juni 2018

Vakantiegroet voor de Tweede Kamerleden

Foto: SP

Vakantiegroet uit Gasvrij Woerden naar de Kamer

29 juni 2018, Woerden - Inwoners en actiegroepen Laat Woerden Niet Zakken en Laat het Groene Hart niet Barsten versturen een digitale vakantiegroet naar de Kamerleden met Economische Zaken en Klimaat of Wonen in hun portefeuille. Zij willen dat de Kamer na de vakantie écht werk maakt van een Gasvrije toekomst. De kaart is meteen een uitnodiging om op bezoek te komen. "Wij hebben het bord Gasvrij al klaarliggen en nodigen de Kamerleden alvast uit het zelf te komen ophangen als we echt van het gas af zijn". Den Haag krijgt uit liefst twaalf regio's verdeeld over land vakantiegroeten toegestuurd.

"Voor een Gasvrij Woerden hebben wij de regering en de Tweede Kamer nodig", zegt Elias Bom van Laat Woerden niet zakken. "Een Gasvrij Woerden betekent investeren in duurzame energiebronnen en dus geen nieuwe gaswinning meer uit Nederlandse bodem, ook niet onder Woerden", zegt Wilma de Mooij van Laat het Groene Hart niet barsten.

Deur wijd open voor gaswinning
Minister Wiebes wil in 2030 van het Groningsgas af, maar laat de deur wagenwijd open staan voor gaswinning uit de kleine velden in Nederland. Olie- en gasbedrijven als de NAM en Vermilion doen hun best om alles uit die velden te pompen dat er nog in zit. Onder Woerden ligt het veld Papekop, waar Vermilion tot 2031 een vergunning heeft om te mogen boren naar olie en gas.

Landelijke actie

De Kamerleden krijgen niet alleen uit Woerden vakantiegroeten. Ook inwoners van Breede, Leeuwarden, Schiermonnikoog, Westerveld, Heerenveen, Ternaard, de Waddenvereniging, Nij Beets, Waalwijk en Woerden, doen mee aan de GroetenUitGasvrij-actie van Milieudefensie. 

Volgens Milieudefensie moeten landelijke en lokale overheden stoppen met naar elkaar staren. Er is werk aan de winkel voor gemeenten. Maar ook de regering kan nu al aan de slag om de vraag naar gas van bedrijven en huishoudens te verminderen en de lasten en lusten eerlijk te verdelen.

Reactie toevoegen

U bent hier