h

Woerden vraagt Den Haag om soepeler kinderpardon

5 oktober 2018

Woerden vraagt Den Haag om soepeler kinderpardon

Vluchtelingenkinderen die geworteld zijn in de Nederlandse samenleving verdienen een soepeler behandeling volgens de Woerdense gemeenteraad. Vanavond stemde een meerderheid van de raad in met een motie van Progressief Woerden en de SP over dit onderwerp.

Progressief Woerden fractievoorzitter Marieke van Noort lichte het in de raadsvergadering toe: “Kinderen die buiten hun eigen schuld om jarenlang in Nederland wonen zouden in aanmerking moeten komen voor een verblijfsvergunning. Een inwonersinitiatief dat de gemeente hiertoe opriep was de aanleiding voor onze fracties om  met deze motie te komen.”

Mede-initiatiefnemer Wilma de Mooij van de SP vulde aan: “Het is heel belangrijk dat de gemeente Woerden dit signaal afgeeft richting Den Haag. Als gemeente hebben wij te maken met soms schrijnende en onacceptabele gevallen waar de kinderen zelf niet voor gekozen hebben. Dan wil je als gemeente de Staatssecretaris vragen dit anders te regelen.” Omdat deze schrijnende gevallen mede veroorzaakt worden door soms ellenlange procedures gaat de gemeente de Staatssecretaris ook vragen om de procedures korter te maken. Daardoor zullen dit soort situaties in de toekomst minder vaak voorkomen.

Lees verder: https://sp.nl/nieuws/2017/08/tijd-voor-snellere-procedures-en-beter-kind...

Reactie toevoegen

U bent hier