h

Woerden een stap dichterbij een rookvrije generatie

2 november 2018

Woerden een stap dichterbij een rookvrije generatie

De SP motie: "Rookvrije Generatie Woerden" is gisteravond aangenomen met 27 stemmen voor en 4 stemmen tegen. Woerden sluit zich hiermee aan bij de 'Aliantie Rookvrij'. De SP motie was medeondertekend door CU-SGP, CDA en Inwonersbelangen en Proggresief Woerden.

SP Fractievoorzitter Wilma de Mooij: "De Alliantie schrijft op zijn website dat iedere week honderden kinderen verslaafd raken aan roken. De Alliantie Nederland Rookvrij wil dit voorkomen door opgroeiende kinderen te beschermen. Samen zetten zij zich in voor het realiseren van een Rookvrije Generatie. Met hun interventies groeien zij mee met de kinderen die vanaf 2017 worden geboren. Ze zorgen ervoor dat kinderen beschermd worden tegen blootstelling aan tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Zodat alle kinderen die vanaf 2035 volwassen worden niet roken en daar ook niet mee beginnen".

Centraal in de aanpak van de Alliantie staat dat er steeds meer maatschappelijk draagvlak komt voor tabaksontmoediging en dat een groeiend aantal personen en partijen stappen zet op weg naar een Rookvrije Generatie. Door krachten efficiënt te bundelen in de Alliantie Nederland Rookvrij en de stappen zichtbaar te maken, brengen ze een maatschappelijke beweging op gang. Hiermee beïnvloeden ze het beleid en de wetgeving van de overheid positief, verdwijnt de macht van de tabaksindustrie en stimuleren ze de Nederlanders te kiezen voor een rookvrij leven". 

De missie van de Alliantie Rookvrij Nederland is een samenleving realiseren waarin niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken.

Ga voor meer informatie naar www.rookvrijegeneratie.nl 

Reactie toevoegen

U bent hier