h

Voor een sociaal Nederland

10 november 2018

Voor een sociaal Nederland

Foto: SP

SP Woerden en Netwerk FNV Groene Hart zijn aanwezig op de dam, bij de actie #NaarDeDam want het is tijd om massaal onze ontevredenheid te uiten en op te staan voor een socialer Nederland. 

Veel mensen hebben moeite om rond te komen, een hogere werkdruk, magere arbeidsvoorwaarden en onzekerheid over inkomen of pensioen. In de concurrentieslag tussen bedrijven trekken werknemers vaak aan het kortste eind. Waar grote bedrijven en aandeelhouders van de winst profiteren, wordt de welvaart steeds oneerlijker. We moeten deze ontwikkeling keren. En dat kúnnen we ook. Door samen de oorzaken aan te pakken, de regels te veranderen en een beter alternatief te bieden: een samenleving die eerlijk en sociaal is. 

Wij staan op, want wij willen een sociaal Nederland! Een land met een goede levensstandaard voor mensen die de pech hebben dat ze niet kunnen werken. Een land waar goede, eerlijke loonsverhogingen gegeven worden. Een land waar de lasten liggen waar ze horen: bij de multinationals. Een land waar iedereen recht heeft op een echte baan met zekerheid. Een land waar mensen na een leven lang hard werken een goed pensioen krijgen. Een land waar de aanhouder wint, niet de aandeelhouder.

Reactie toevoegen

U bent hier