h

Woerden vertegenwoordigt op kieslijst SP Provinciale Staten Utrecht

13 maart 2019

Woerden vertegenwoordigt op kieslijst SP Provinciale Staten Utrecht

Foto: SP

De SP gaat de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten van Utrecht in met een Woerdense op de lijst. Dat is de fractievoorzitter van de SP in Woerden, Wilma de Mooij, zij staat op nr. 11.

De Mooij: “Provincies hebben veel in de melk te brokkelen als het gaat om gemeentelijk beleid zoals over klimaatbeheersing, de energietransitie, wonen en verkeer. Gemeente Woerden valt onder de provincie Utrecht maar de grens met Zuid Holland is smal”. De Woerdense SP-fractie knokt dan ook samen met de SP-fracties van provincies Utrecht en Zuid Holland voor een NS-kwartiersdienst tussen Utrecht en Leiden (met een haltestop in Woerden), tegen de exploitatie van het Papekopveld en voor integraal beleid voor wonen, verkeer en schuifruimte voor Woerdense bedrijven, voor behoud van natuur en het groene dorpse karakter van de gemeente en in het bijzonder voor de kernen Harmelen, Kamerik en Zegveld.

De SP fractie van de Provinciale Staten van Utrecht heeft op dit moment 4 zetels. De lijst wordt aangevoerd door Andrea Poppe. Er staan diverse debatten op het programma en een rondtoer door de Provincie.
Dit zijn de SP-verkiezingspunten:

  • We stoppen het financieel wanbeheer en de prestigeprojecten door de provincie. Er is 250 miljoen over de balk gegooid. De bezem moet erdoor!
  • Onze provincie kent een groot tekort aan betaalbare woningen. Lange wachttijden voor een woning zijn onaanvaardbaar. Er moet gebouwd worden naar behoefte.
  • De provincie dient te zorgen voor bereikbaar en betaalbaar openbaar vervoer. Openbaar vervoer is geen verdienmodel voor multinationals. Het openbaar ervoer moet dus terug in overheidshanden.
  • Een schoon milieu en een gezonde omgeving zijn bittere noodzaak. De vervuiler moet betalen. Dus leg de energiekosten niet neer bij de lagere inkomens. Klimaatrechtvaardigheid nu!

Reactie toevoegen

U bent hier