h

Bestuursuitje is verspilling van gemeenschapsgeld

27 augustus 2019

Bestuursuitje is verspilling van gemeenschapsgeld

Foto: SP

De fractievoorzitter van de Woerdense SP, Wilma de Mooij gaat niet mee met het jaarlijkse bestuursuitje. Zij heeft er moeite mee dat gemeenschapsgeld naar uitbundige uitjes gaat en vraagt zich af of het wel zo wenselijk is dat het gemeentebestuur zich laat fêteren door Woerdense bedrijven.

De Mooij zegt hierover: “Integriteit betekent voor mij dat ik mijn handelen kan verantwoorden aan de inwoners van Woerden en ik kan het als volksvertegenwoordiger naar de burgers maar ook naar mijzelf niet uitleggen als ik erin meega dat gemeenschapsgeld wordt uitgegeven aan een exclusief bedrijfsbezoek, borreltje en etentje voor raads- en collegeleden, fractieassistenten en de directie. Helemaal te zot voor woorden vind ik dat er geld wordt vrijgemaakt voor het meenemen van de partner of een andere naaste naar de borrel en het etentje. In de Raad maak ik mij als SP-fractie graag sterk voor het welzijn van alle inwoners met oog voor degenen die het moeilijk hebben of minder te besteden hebben. Een groot deel van de inwoners, misschien wel meer dan we denken, draait bij het boodschappen doen elke dag de eurootjes om. Ik zie dan ook liever dat we het geld dat jaarlijks naar het bestuursuitje gaat anders besteden zoals aan een sociaal of sociaal-cultureel doel of als extraatje naar keuze voor de Woerdense kinderen die in schaarste opgroeien."

Reactie toevoegen

U bent hier