h

Invloed voor gemeenten bij grote veranderingen in de ziekenhuiszorg

25 september 2019

Invloed voor gemeenten bij grote veranderingen in de ziekenhuiszorg

Foto: SP

SP Tweede Kamer lid Henk van Gerven neemt 1 oktober a.s. zitting in het forum van het zorgsymposium voor Woerden. Centraal deze avond staat de vraag naar de toekomst van de (ziekenhuis)zorg in Woerden. Door de fusie van het Hofpoort met het Antonius heeft Woerden geen streekziekenhuis, spoedeisende hulppost en huisartsenpost meer. Doel van het symposium is duidelijk krijgen wat Woerden wil en nodig heeft aan Zorg in de toekomst.

De SP vindt belangrijk dat gemeenten inspraak krijgen bij grote veranderingen in de ziekenhuiszorg. Van Gerven zegt hierover ,,Het lokaal bestuur is de vertegenwoordiger van alle belangen van de lokale gemeenschap. Die rol wordt altijd gebagatelliseerd.’’ De gemeenten moeten bij het maken van plannen aan tafel zitten met zorgverzekeraars en ziekenhuizen.1)’’ 

Het zorgsymposium vloeit voort uit de actie ‘Huisarts waar bent u’ een initiatief van twee inwoners uit Montfoort ondersteund door drie Woerdense politieke partijen (SP, InwonersBelangen en Lijst vd Does). De partijen gingen met hun vrijwilligers wekenlang op pad om handtekeningen te verzamelen. Samen haalden zij 18.500 handtekeningen op. 

De fractievoorzitter van de Woerdense SP, Wilma de Mooij noemt het verdwijnen van het Hofpoort een aderlating voor Woerden, zij zegt hierover ,,de menselijke maat is zoek in Woerden, inwoners hebben amper inspraak op belangrijke beslissingen als het sluiten van een ziekenhuislocatie,,.

Deze thema-avond vindt plaats op dinsdag 1 oktober 2019 vanaf 19.30 uur en wordt gehouden in de Raadszaal van het Gemeentehuis van Woerden, Blekerijlaan 14, 3447 GR  Woerden.

Naast Tweede Kamerleden (SP, CDA) nemen aan het forum deel de DSW (zorgverzekeraar), oud-bestuurder Hofpoort Ziekenhuis en de Woerdense Wethouder. De forumleden krijgen eerst een korte spreektijd van ongeveer 5 minuten, om hun visie te geven op de toekomst van Zorg in Woerden en omstreken. Vervolgens krijgen mensen in de zaal de gelegenheid om het forum vragen te stellen over hun visie op de Zorg.

 

1) Dagblad vh Noorden 9 sept 2019

Reactie toevoegen

U bent hier