h

Proef bodycam boa's Woerden

16 oktober 2019

Proef bodycam boa's Woerden

Foto: SP

De SP wil dat de gemeente een proef doet met professioneel gebruik van de bodycam door boa’s. Verschillende gemeenten gingen Woerden hierin voor. Verwacht wordt dat het dragen van de bocycam het veiligheidsgevoel van de boa’s kan versterken, de beelden een goede aanvulling zijn voor trainingen en de professionaliteit ten goede kunnen komen, zoals ondersteuning bij het oefenen van de gesprekstechnieken van de boa’s. 

Ook zou het aantal incidenten kunnen afnemen door het dragen van de bodycam. De beelden van de cams kunnen achteraf belangrijk ondersteunend bewijs vormen. Een centrale meldkamer kan van waarde zijn, want als die kan meekijken via de bodycam kan indien nodig snel worden opgeschaald.

Lees ook de blog

 

Reactie toevoegen

U bent hier