h

Kamervragen aan minister De Jonge over gedwongen verhuizing bij zorginstelling Reinaerde te Woerden

16 januari 2020

Kamervragen aan minister De Jonge over gedwongen verhuizing bij zorginstelling Reinaerde te Woerden

Foto: SP

SP Kamerlid Maarten Hijink heeft vragen gesteld aan minister De Jonge over de gedwongen verhuizing van Lex uit de zorginstelling Reinaerde te Woerden, naar aanleiding van het verzoek aan Lex om voor 1 februari a.s. naar Appelscha te verhuizen, waardoor hij gescheiden wordt van zijn partner en familie.

Hijink vraagt de minister of hij bereid is ervoor te zorgen dat cliënten van Reinaerde in de buurt kunnen blijven wonen van hun omgeving.

Hijink: “Vindt de minister het acceptabel dat mensen die wonen in zorginstelling Reinaerde gedwongen moeten verhuizen naar locaties honderden kilometers verderop, omdat Reinaerde de locatie in Woerden wil sluiten?”

Op eerdere vragen van de SP antwoordde de minister dat Reinaerde een zorgvuldig proces wil doorlopen om tot een goede oplossing te komen voor hun cliënten. Hijink wil nu van de minster weten of hij gedwongen verhuizingen honderden kilometers verderop, waardoor cliënten gescheiden worden van hun familie getuigen vindt van een zorgvuldig proces.

Reactie toevoegen

U bent hier