h

Niet in mijn naam, dont Iraq, Iran

12 januari 2020

Niet in mijn naam, dont Iraq, Iran

Foto: SP

SP Woerden demonstreerde 11 januari 2020 in Amsterdam voor vrijheid en vrede. Solidair met de Iraniërs die niets liever willen dan bevrijd te worden van het onderdrukkende regime. We staan achter de bevolking die het zat is dat 80 miljoen Iraniërs worden onderdrukt door een dictatoriaal gewelddadig regime. Een regime dat onlangs 1500 vreedzame demonstranten vermoordde.

Miljoenen mensen zijn al gevlucht, miljoenen volgen als de situatie verder escaleert. De SP maakt al jaren duidelijk dat de permanente oorlog in het midden oosten moet stoppen. De oorlog heeft niets dan ellende gebracht. Trump’s handelswijze, de moord op de Iraanse 2e man, was een onverantwoordelijke oorlogsmisdaad waar de Nederlandse regering geen begrip voor hoort op te brengen. Het risico op escalatie dient de wapenindustrie maar niet de wereldvrede. De situatie in MO gaat over macht en geld, over oliebronnen en Trumps doel om zijn macht te houden en waar hij kan zoveel mogelijk dollars binnen te harken voor de VS.  #nietinmijnnaam

Reactie toevoegen

U bent hier