h

Betere zorg voor het milieu, minder papier, inkt en brandstof

8 februari 2020

Betere zorg voor het milieu, minder papier, inkt en brandstof

De hoeveelheid drukwerk dat in de brievenbussen van de Woerdense huishoudens valt kan flink verminderd worden. Jaarlijks valt er in een gemiddeld huishouden bijna 70 kilo aan ongevraagd drukwerk in de brievenbus, waaronder 34 kilo papieren reclamefolders. De ja-ja sticker is een mogelijkheid daartoe. Progressief Woerden en SP Woerden leggen dit alternatief middels een motie voor aan de gemeenteraad.

Foto: SP
SP raadslid De Mooij is zich ervan bewust dat niet alle Woerdense ondernemers voorstander zijn van de ja-ja sticker. Het is nog altijd voor vele lokale ondernemers de manier om hun klanten te bereiken. Toch is zij van mening dat er naar alternatieven gekeken moet worden. "De hoeveelheid papier, inkt en brandstof die wordt verspild is enorm en de gevolgen voor milieu zijn alles behalve rooskleurig". 

Alternatieven
Naast het alternatief van het online-adverteren zou de hoeveelheid drukwerk ook meer gericht kunnen worden verspreidt via kiesjefolders.nl. Inwoners kunnen zich er gratis inschrijven en aangeven welke folders men wil ontvangen. Het bedrijf stuurt dan uitsluitend die folders geadresseerd aan hen op. Dit zou gemiddeld gaan om zo’n 8 folders per huishouden. Dat komt neer op ongeveer 3x minder drukwerk dan nu (Bron: Volkskrant, 2-1-20

Reactie toevoegen

U bent hier