h

#HugoNietVloggenMaarPoetsen

20 februari 2020

#HugoNietVloggenMaarPoetsen

Foto: SP

#HugoNietVloggenMaarPoetsen Er zijn veel problemen in de zorg. Ouderenzorg, GGZ, Jeugdzorg en ga zo maar door. In Woerden en Montfoort zagen we dat resp. de Rijnhoven en Reinaerde clienten, waaronder mensen met een levenslange relatie kilometers uit elkaar in de zorg plaatsten. Overal staan mensen in de kou.

Ze staan in de kou omdat er lange wachtlijsten zijn zoals in de GGZ of omdat topbestuurders vastgoedwinsten belangrijker vinden dan specialistische plekken in bijv de jeugdzorg. Vele gemeenten zitten in de problemen omdat de zorg over de schutting is gegooid naar de gemeenten met een bezuiniging. Zij komen geld te kort om de zorg goed te laten functioneren. Hugo de Jonge wil niet ingrijpen terwijl er miljarden op de plank liggen in Den Haag.

Vele medewerkers, ouders, jongeren, cliënten, patiënten en andere belanghebbende voeren actie en kloppen aan bij Hugo de Jonge. Ze kloppen heftig aan, met tranen en met woede maar er wordt niet geluisterd. Wat onze minister wel doet is vloggen, mooie foto’s maken en tweets de wereld in sturen. Hiermee profileert hij vooral zichzelf. Terwijl hij achter de schermen keer op keer kiest voor topbestuurders en het wijzen naar andere partijen dat die het maar op moeten lossen. Daarom start de SP een actie op donderdag 20 februari vanaf 14.00. We zijn het zat en willen dat Hugo gaat poetsen ipv vloggen.
Actie: Maak een foto met
#HugoNietVloggenMaarPoetsen en zet deze op Twitter, Facebook en Instagram. Of stuur een tweet met de hashtag #HugoNietVloggenMaarPoetsen Samen eisen wij dat fraude, winsten en de marktwerking uit de zorg gesloopt wordt zodat we de zorg weer op kunnen bouwen!

Reactie toevoegen

U bent hier