h

0 % huurverhoging = genoeg!

23 mei 2020

0 % huurverhoging = genoeg!

Foto: SP

SP Woerden roept woningcorporatie Groen West op om de huur niet te verhogen.  0% IS GENOEG. 1 juli gaan de huren weer omhoog, terwijl de helft van de huurders vorig jaar al moeite had om de huur te betalen. Huurders betalen nog steeds voor de vorige crisis en van velen lopen de inkomsten terug.
Ter info, hieronder de brief van SP Woerden aan de directeur-bestuurder van Groen West:

Geachte mevrouw Verdooren,

Via deze brief wil SP Woerden u dringend verzoeken af te zien van de door u aangekondigde huurverhoging. Vorig jaar had al 50 procent van alle huurders moeite met het betalen van de huur. Door de recente gezondheids- en economische crisis krijgen veel huurders te maken met een terugval in inkomsten. Het is daarom van groot belang dat huurders in deze onzekere tijden niet ook nog eens te maken krijgen met de  (dreiging van) door u aangekondigde lastenverzwaring. 

Veel van uw huurders geven aan zich serieus zorgen te maken over de huurverhoging en die signalen bereiken de SP iedere dag in toenemende mate. U kunt een groot deel van deze zorgen wegnemen door te zeggen: “0% is genoeg. Voor onze huurders geen huurverhoging dit jaar”.

Uw eerdere keuze voor door het leveren van maatwerk waarderen we zeer en we zijn van mening dat coulance ook bij een permanente huurverlaging nog noodzakelijk zal zijn, want de huidige crisis heeft onmiskenbaar een ongekende impact. 

Enkele van uw collega-corporaties in het land hebben eerder al aangegeven de huurverhoging uit te stellen. SP Woerden voelt zich in dit verzoek gesteund door de op 21 april jl. aangenomen SP motie van senator Kox waarin verzocht wordt een tijdelijke huurstop mogelijk te maken voor zowel de sociale sector als de vrije sector gezien de precaire situatie waarin een aanzienlijk deel van de huurders van woonruimten reeds verkeert, ervan uitgaande dat die situatie zich in de komende periode eerder zal verslechteren dan zal verbeteren. 

Dat de minister Ollongren de motie naast zich neerlegt in deze enorme crisis is betreurenswaardig. Zij trekt daarmee niet alleen een lange neus naar de democratie, zij laat ook de huurders behoorlijk in de kou staan.

SP Woerden spreekt hierbij dan ook graag de hoop uit dat GroenWest als verhuurder alsnog zal besluiten om dit jaar af te zien van de huurverhogingen en daarnaast coulance heeft voor maatwerk mogelijkheden. 

Met vriendelijke groet,

SP Woerden

Wilma de Mooij
Fractievoorzitter

 

Reactie toevoegen

U bent hier