h

Afval: Wat moet je met die troep?

1 maart 2016

Afval: Wat moet je met die troep?

Dat betekent dat mensen naast hun kliko’s ook nog verzamelpunten in huis moeten hebben om al dat overige afval te scheiden.

Volgens de SP zal het minder vaak ophalen van het restafval het probleem van ‘afvaloverschot in bijkeukens en schuren’ alleen maar vergroten.

“Want als iemand weinig opslagruimte heeft is het soms gemakkelijker en hygiënischer om alles in één bak te gooien”.

Om mensen te stimuleren beter hun afval te scheiden moet er dus eerst geïnvesteerd worden in betere voorzieningen. Hier schort het volgens de SP op dit moment nog aan. “De recent geplaatste PMD-containers zijn helaas nog niet voor iedereen te gebruiken doordat deze soms te ver weg staan en doordat de klep veel te hoog zit. Het plaatsen van ondergrondse containers kan een oplossing zijn maar is wel een flinke investering. Maar als het scheiden van afval echt belangrijk is, dan is het de investering wel waard. Maar het zou eigenlijk nog beter zijn als de gemeente zorgt dat alle huishoudens voorzien zijn van kliko’s voor papier, GFT, restafval en plastic.

En deze bakken dan ook nog regelmatig op komt halen. Zo wordt scheiden pas echt gemakkelijk gemaakt. Bovendien kan goed gescheiden afval de gemeente ook weer geld opleveren”.

 

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier