h

Waar laat je die troep?

28 juli 2015

Waar laat je die troep?

Sinds de gemeente Woerden heeft aangekondigd dat inwoners hun afval beter moeten scheiden, ben ik dat ook eens gaan proberen. En wat heb ik mij in het begin verbaasd over de berg PMD-afval wat ik uit het restafval kon scheiden.

Twee volle zakken in een week en er bleef nauwelijks restafval over.

Hoera!  De grote afvalbak in de keuken bleef dus bijna leeg en om het plastic weg te gooien liep ik steeds naar de schuur. Want in de schuur heb ik geen last van de stank en liggen die zakken niet in de weg. Maar, als ik minder restafval heb kan ik dit beter omdraaien. Hup, een zak voor het PMD-afval in de afvalbak in de keuken en het restafval dan maar rechtstreeks in de bruine kliko. Zo gezegd, zo gedaan.

Na een tijdje was de zak vol en wilde ik deze uit de bak halen. Het zwakke plastic van de PMD-zak scheurde eigenlijk gelijk waardoor ik uiteindelijk toch in de tuin stond te klooien met het overladen van het afval en een nieuwe zak. De gescheurde zak kon daar trouwens ook gelijk bij in, dus de nieuwe zak zat goed vol. Nu was er bij mij in de buurt al een Plastic Heroes-container geplaatst. Niet bepaald om de hoek maar ik wilde dat toch eens proberen.

Dus ik loop door de wijk met mijn afgeladen ‘Plastic Hero’, kom bij de container, doe de klep open en wil de zak lozen. Past die zak niet! Dus weer dat afval deels uit de zak moeten schudden en overgeladen. Kortom: Gedoe.

Gelukkig kunnen de zakken PMD nog om de week aan de weg worden gezet. Minder gedoe. Maar ja, dan staan dus wel die volle Plastic Heroes in de schuur te stinken. Moet nog even aanzien hoe ik dit het beste kan aanpakken.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier