h

Stop olie- en gaswinning, versnel de energietransitie! Vanuit het Groene Hart, voor heel Nederland

13 maart 2017

Stop olie- en gaswinning, versnel de energietransitie! Vanuit het Groene Hart, voor heel Nederland

Foto: duimdog
PETITIE: https://petities.nl/petitions/laat-het-groene-hart-niet-barsten?locale=nl  Het Groene Hart is een unieke plek in de Randstad van Nederland. Omringd door grote steden en industrie, biedt het in de nabijheid van miljoenen mensen ook een plek voor rust, natuur, cultuurhistorie en gemoedelijkheid. De inwoners van het Groene Hart zijn trots op hun regio en de rol die zij speelt in de Randstad.

Het Groene Hart wordt echter bedreigd door olie- en gaswinning. Zelfs vanuit Canada is er verregaande interesse om de olie en gas kruimels in de ondergrond naar boven te halen voor eigen gewin. De minister van economische zaken vindt dit prima en sloot een deal met Vermilion Energy om de opbrengsten samen te delen in ruil voor subsidie om het Canadese bedrijf van start te kunnen laten gaan. 

Dat de opbrengsten niet kunnen opwegen tegen de verwachte schade door de olie- en gaswinning lijkt geen reden om de deal op te zeggen. Volgens minster Kamp valt de schade die ontstaat wel mee. Het ministerie baseert zich echter op onderzoeken en schattingen die zijn uitgevoerd of betaald door de olie- en gasindustrie. Onafhankelijke experts hebben grote vraagtekens gezet bij deze onderzoeken en hebben aan de bel getrokken bij de SP in het Groene Hart.

De Woerdenaren vinden veiligheidsrisico's van olie en gaswinning die onder hun woningen in de ondergrond zit onacceptabel. Experts bevestigen hun vrees. De ondiepe locatie van het olie en gas zorgt voor extra gevaar. 

De petitie wordt aangeboden aan de Tweede Kamer en aan Vermilion Energy om duidelijk te maken dat olie- en gaswinning in het Groene Hart zeer ongewenst is. 
Op de website www.laathetgroenehartnietbarsten.nl kunt u meer informatie vinden over de strijd tegen de gas en oliewinning in het Groene Hart en de petitie ondertkenen.

Reactie toevoegen

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

U bent hier