h

Nieuws van de afdeling

18 oktober 2017

Rutte III neemt verantwoordelijkheid voor een té trage afbouw van fossiel

Vermilion Energy heeft het indienen van een winningsplan voor het Papekopveld onder Woerden tijdelijk op de plank gelegd.
Van uitstel komt afstel!

Lees verder
16 oktober 2017

Legalisatie van de wiethandel in Woerden belemmert criminalisering en verbetert de volksgezondheid

SP Woerden vindt dat Burgemeester Molkenboer er goed aan doet als hij Woerden aanmeldt als proefgemeente voor de legalisering van softdrugs (overheidswiet). Hiermee wordt een einde gemaakt aan de vreemde situatie dat de verkoop van cannabis aan de voordeur wordt gedoogd, maar dat de inkoop ervan illegaal is. We ondersteunen het initiatief van Progressief Woerden om hiermee in Woerden een start te maken van harte!

Lees verder
15 oktober 2017

Woerdenaren willen dat hun huisarts bereikbaar is in Woerden, óók avond-, nacht en weekend

Klik hier voor de animatie.
Tijdens de Woerdense Koeienmarkt zal er flink aandacht zijn voor deze actie. Het actiecomité van inwoners, met Nelleke en Doeke Stuurop voorop, wordt in hun strijd voor het behoud van de HAP ondersteund door SP Woerden, Lijst vd Does en Inwonersbelangen. Unaniem: Woerdense huisartsen behoren praktijk te houden in Woerden! 

Lees verder
8 oktober 2017

Patiënten weten het, zorgbestuurders Hofpoort staan glashard te liegen tegen de krant.

Foto: Wilma de Mooij

Binnen 3 maanden verdwijnt de Spoedeisende hulp (SEH) uit het Hofpoort te Woerden met in zijn kielzog de huisartsenpost (HAP). De Woerdenaren hebben dit te danken aan de beleidskeuzes van de vijf bestuurderspartijen VVD, D66, CU, PvdA en Groen Links. Zij tekenden het doodsvonnis van het Hofpoort met hun beleidskeuze waarmee alle SEH posten geconcentreerd kunnen worden in de grotere ziekenhuizen. Zélfs ondanks dat het CPB de partijen had laten zien dat het losmaken van de SEH uit een ziekenhuis gelijk staat aan het laten ontmantelen van het betreffende ziekenhuis. De kille zorgbestuurders kunnen dankzij die vijf bestuurderspartijen hun operatiefabrieken neerzetten, precies zoals de zorgverzekeraars dat zo graag zouden zien. 

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier