h

Nieuws uit 2017

13 december 2017

Behoud de Spoedeisende hulp in Woerden. Kom maandag 18 december naar Bredius!

Foto: Nationaal Zorgfonds

Zorg moet beschikbaar en dichtbij georganiseerd worden. Niet de markt maar de mens moet voorop staan als het gaat om bereikbare goede zorg. Dat betekent dus niet de Spoedeisende Hulp, het Ziekenhuis en de Huisartsenpost weghalen in Woerden, maar behouden. Bij Woerden past een kleinschalig streekziekenhuis en de Spoedeisende Hulp en Huisartsenpost moeten voor iedereen bereikbaar zijn, maar nu dreigt Woerden dit alles kwijt te raken.

Lees verder
10 december 2017

De SP maakt werk van een sociale energie transitie, Woerden energie-neutraal zonder de inwoners op forse kosten te jagen

Foto: SP

De SP wil voor Woerden dat de gemeente z.s.m. energieneutraal wordt zónder de inwoners op forse kosten te jagen. We gaan bevorderen dat alle Woerdenaren energiezuinige maatregelen in hun woning kunnen toepassen, ongeacht de sociaal economische positie of gezinssituatie. 

Lees verder
28 november 2017

De schaalvergroting in de Woerdense zorg is onwenselijk zeggen patiënten en huisartsen.

Foto: SP

28 november jl. zijn huisartsen in gesprek gegaan met patiënten uit Woerden en omgeving. De Woerdense SP afdeling nam op verzoek van het actiecomité deel aan het gesprek. In het gesprek klonk een gedeelde visie: 'De schaalvergroting in de Woerdense zorg is onwenselijk'.

Lees verder
27 november 2017

SP Onderzoekt Openbaar Vervoer Woerden en omstreken

Foto: SP

Een van de speerpunten van het verkiezingsprogramma van de SP afdeling in Woerden is goed openbaar vervoer.

Lees verder
31 oktober 2017

Effectief strijden tegen de winning van fossiele brandstoffen door burgerinitiatieven in Het Groene Hart

Foto: SP

In Groningen wordt al ruim 10 jaar strijd geleverd om te stoppen met de winning van fossiele brandstoffen onder Nederlandse bodem. Er werd daarin succes geboekt.

Lees verder
31 oktober 2017

We spraken 800 inwoners in de actiedag 'Laat Het Groene Hart niet barsten’!

Foto: SP

Zaterdag 28 oktober was het zover, de grote regionale superzaterdag van de afdelingen Woerden, Gouda en Alphen, samen met Provincies Utrecht en Zuid Holland ging om 9.30 van start. De actie was op initiatief van SP Woerden, ‘Laat het Groene Hart niet barsten’ waarin we de nadruk leggen op het stoppen met fossiele brandstofwinning door een maximale inzet op schone, duurzame energie. URGENDA ondersteund dit initiatief (www.laathetgroenehartnietbarsten.nl).

Lees verder

Pagina's

U bent hier